Kurumsal Nakliyat Firmaları

Kurumsal Nakliyat Firmaları

İnternet ortamında son bir -iki yıldır tüm evden eve nakliyat ile ilgili web sayfalarını gezdiğimizde Kurumsal Nakliyat firması diye tanımlar yapılmakta ve müşteriye tercihlerini bu yönde yapılması konusunda telkinde bulunulmaktadır.

Kurumsallaşma Nedir? Öncelikle bu soruya cevap arayalım…

Kurumsallaşmanın temel amacı, firmanın (patron, yönetici, kritik personel vb.) kişilerden ve onların “kendi becerilerine bağlı icra yöntemlerinden” bağımsız hale gelmesi ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bu, işletmenin önemli noktalarında insanın olmayacağı değil, fakat onlar olmadığında aksama yaşanmadan her şeyin kaldığı yerden devam edebilmesi anlamına gelir.

İş hayatında yer alan firmalar, her zaman başlangıçta iş planı ile belirlenen bir yapı ile yola çıkılarak kurulmazlar. Özellikle (dünyada da, Türkiye’de de) yirminci yüzyılda kurulan firmalar, çoğunlukla aile işletmeleridir. Cesur bir girişimcinin, kısıtlı bir sermaye ile kendi bedeni gücünü de katarak kurduğu; tek kişi veya onun ortağı ile birlikte başlayan, daha sonra aile üyelerinin de katıldığı ve plansız olarak (şartlar gerektirdikçe) büyüme gerçekleştirmiş bir yapıdadır.

Nakliye sektörünün %100′u aile şirketi olarak kurulmuştur. Aynı aileden 2 yada daha fazla kişinin birleşerek beraber iş yapmak için bir araç alarak sektöre girmesi ile serüven başlar ve daha sonra büyüme ile araç sayısı artar. Araç sayısı ve personelin artması ile beraberinde iş yükünün artması ile sorunlar büyümekte. Çıkan sorunlara çözüm bulmak için her zaman aile bireylerinin iş başında olması gerekmektedir. Bazı durumlarda bu mümkün olmamaktadır.

İşte bu noktada aile şirketi ile değilde Kurumsal bir yapıya girmiş bir nakliye firması ile taşınmanın faydalarını görebilirsiniz. Yaşanması muhtemel bir sorunda en kısa zaman içinde sorunun ve mağduriyetinizin giderilmesi gerekmektedir.

Tüm bu tanımlardan yola çıkarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Evden eve nakliyat sektöründe web sayfalarında yazıldığının aksine Kurumsal nakliyat firması bulmak çok zordur. Çünkü sektörün %99.9′u aile şirketi yada bireysel olarak çalışmaktadır. Kendisini Kurumsal Şirket diye tanınan firmaları araştırdığınızda bu firmaların tek şahsa ait şahış şirketi ve tek merkezden yönetilen küçük işletmeler olduğunu fark edeceksiniz. Evden eve nakliyat sektöründe 2 veya daha fazla şubesi bulunan ve gerçek anlamda Kurumsal olan nakliye firması bir elin beş parmağını geçemeyecek kadardır.

Sizlerde belli bir plan içinde çalışan ve her çalışanın belli bir görevinin bulunduğu, kurumun kendisine has temel ilkelerinin ortaya konduğu ve yetki ve sorumlulukların özenle seçildiği gerçek anlamda Kurumsal bir yapısı bulunan evden eve nakliyat firması tercihinde bulunmanız sorunsuz bir nakliye hizmeti almanızda yarar sağlayacaktır.

Referanslarımızdan Bazıları