Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Evden Eve Nakliyat Fiyatları ev eşyasını taşıyanların ençok sorduğu soruların başında gelmektedir. Firmalar arandığında taşıma hizmetleri kapsamından ziyade evden eve nakliyat fiyatları sorulmaktadır. Bu durum taşınan için olumsuz bir durum teşkil ederken, amatör ve kötü niyetli diyebileceğimiz nakliye firmaları için ise fırsat demektir. Firmalar vereceği hizmetin içeriğini anlatmadan ve çoğu zaman eşya miktarı ve hatta kat oranlarını bile sormadan uygun fiyatlar vererek anlaşma zemini sağlanır.

Taşıma günü ucuz diye anlaştığınız firma ya küçük bir araçla gelmekte yada az sayıda personel ve yeteri derece paketleme malzemesi getirmeden eşyalarınızı taşıtmaya gelmektedirler. Eşyalarınızın taşınması esnasında tekrardan yeni bir pazarlık yapılıp ekstra ücretler talep edilir ve son günün vermiş olduğu dezavantajdan dolayı bu ücretleri kabul etmek zorunda kalırsınız.

Bu yazımız ev eşyasını taşıyan 100 kişiden enaz 50′sinin başından geçen bir hadisedir maalesef. Evden eve nakliyat sektöründe müşteri memnuniyetini benimseyen ve önem veren firmalar tabiri caizse bir elin beş parmağını geçemeyecek kadardır. Durum böyle olunca sektör içinde kaliteli ve Kurumsal hizmet veren firmalar ile görüşmenizde sizlerin yararına olacağını belirtmek isteriz.

Nakliye firmaları ile telefon görüşmelerinizde doğru fiyatlandırma yapılabilinmesi için eşyalarınızın detaylı listesini, taşınacağınız evlerin kat durumlarını, binanızda asansör olup olmadığını ve varsa bina ile araç arasında mesafeleri mutlaka nakliye firmalarına belirtin. Firmanın ücretsiz ekspertiz hizmeti varsa bu hizmetten de yararlanabilirsiniz.

Son olarak sizlere ev eşyalarınızın taşınmasında nakliye firmasının giderlerinden bahsedeceğiz. Bu hesaplama sayesinde firmanın giderlerini ve kazancını göz önünde bulundurarak doğru tercihte bulunabilirsiniz.

Ortalama 2+1 bir ev için Kurumsal firmalar katların düşük olduğu durumlarda 5, yüksek olduğu durumlarda ise 6 personel görevlendirmektedir. Nakliye firmalarında çalışan personeller ortalama 90-100 TL yevmiye almaktadırlar. Bu fiyatların aşağısında ev eşyası taşımasında uzman personel bulunması imkansızdır. 90*5= 450 TL işçilik maliyeti çıkmaktadır. Yine ortalama bir evde 100-150 TL paketleme malzemeleri (koli, bant, beyaz kağıt) için ve 100 TL yakıt ücreti hesaplarsak ortalama asgari 650 TL kaba taslak gider olmaktadır. Tabi bizim bu hesaplarda yazmadığımız birçok kalem bulunmaktadır. Örneğin çalışan personellerin kahvaltı ve öğle yemekleri, nakliye sigortası, aracın yıpranma ve amortisman payları gibi.

Bu yazımızdan da anlaşılacağı üzere 2+1 ev eşyası için enaz bir nakliye firmasının 800-900 TL masrafı olmaktadır. Artık sizlerde bu fiyat üzerine nakliye firmasının kar payını koyarak eşyalarınızın güvenli ve sağlıklı taşınması için bir fiyat belirleyebilirsiniz.

Herkese Sorunsuz ve Hasarsız Taşınmalar Dileriz…

Referanslarımızdan Bazıları